HOE WERKEN WE?

 1. Kinderen en jongeren ontplooien hun talenten optimaal;
 2. Onderwijs en zorg gaan hand in hand.
 3. De ontwikkeling van kinderen/jongeren wordt systematisch en planmatig gevolgd en geëvalueerd, waarbij de uitkomsten als basis worden genomen voor passende vervolgstappen.
 4. Kinderen en jongeren groeien op in een maatschappelijke omgeving. Met het oog op maatschappelijke vorming krijgen kinderen/jongeren de gelegenheid om te leren en te beleven binnen de domeinen muziek, cultuur, techniek, sport, koken, verzorging en burgerschap.
 5. De groepsgewijze organisatie van leef- en leerruimten voor kinderen/jongeren wordt zodanig gefaciliteerd dat er optimaal sprake is van:
  • Een ruimte waar kinderen/jongeren leren en leven samen met anderen;
  • Een ruimte die optimaal kansen biedt tot onderzoek en ontdekken (exploratie);
  • Een ruimte waar grotere en kleinere groepen met elkaar actief kunnen zijn, maar waar kinderen/jongeren ook individueel actief kunnen zijn.

 

 

ALS U UW KIND WILT AANMELDEN BIJ MUTSAERSSTICHTING OF WIJNBERG...

Als u uw verhaal kwijt wilt, een afspraak wilt maken of een aanmelding wilt doen, bel ons dan gerust!

Aanmelden bij de Mutsaersstichting kan eenvoudig door een telefoontje naar één van onze instroomcoördinatoren. Voor aanmelding is een verwijsbrief van de huisarts noodzakelijk. Maakt je huisarts gebruik van 'Zorgdomein' dan wordt dit automatisch geregeld. De instroomcoördinator heeft een telefonisch spreekuur op vaste tijden. Wil je eerst even praten en bel je liever anoniem, dan is dat geen probleem.

 

De instroom is centraal geregeld vanuit Venlo. Aanmelding voor de Wijnberg SO/VSO volgt na aanmelding bij de Mutsaersstichting.

 

De instroomcoördinatoren zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 9.00 tot 12.15 uur en/of van 13.15 tot 16.30 uur via telefoonnummer: 077 - 32 17 891 (secretariaat instroomteam).

 

 

Als u uw kind wilt aanmelden BIJ SPOORZOEKER OF ORTOLAAN...

Voor aanmelding bij de Spoorzoeker of de Ortolaan, is het nodig dat u uw kind éérst registreert. Klik hier voor het registratieformulier

Let op: deze registratie is nog geen aanmelding.

 

Wij nemen eerst contact met u op en gaan graag samen in gesprek over de beste plek voor uw zoon of dochter. Mocht u al een gesprek hebben gehad kunt u dit aangeven op het registratieformulier. Ook geeft u hier uw voorkeur aan voor de Ortolaan of de Spoorzoeker.

 

Is onze school de juiste plek voor uw kind, dan gaan we over tot de officiele aanmelding.

 

Mocht blijken dat uw kind tóch elders beter tot zijn recht komt, dan begeleiden wij u en uw kind natuurlijk naar de juiste onderwijsplek.

 

Toelaatbaarheidsverklaring is nodig

Om ingeschreven te worden in ons speciaal onderwijs, is een zogenoemde toelaatbaarheidsverklaring nodig van het samenwerkingsverband passend onderwijs. De huidige school van uw kind kan u helpen bij het aanvragen van zo’n verklaring. Komt u er niet uit, neem dan contact op met de Ortolaan of de Spoorzoeker.


Kennis- en Expertisecentrum de Donderberg
is een samenwerking van Aloysius Stichting, Mutsaersstichting en de Wijnberg
Kasteel Hillenraedtstraat 36
6043 HK Roermond T 0475 320 805
info@kecdedonderberg.nl  www.kecdedonderberg.nl