Bij Kennis- en Expertisecentrum de Donderberg staat een geïntegreerd en laagdrempelig zorg- en onderwijsaanbod centraal. Dit wordt vertaald naar meerdere zorgprogramma's; onder andere het zorgprogramma eetstoornissen.

 

Aandacht voor (ernstig) overgewicht

Kampt u met (het risico op) overgewicht of heeft u de zorg voor een gezinslid met overgewicht? Uit onderzoek is naar voren gekomen dat overgewicht en obesitas in Limburg schrikbarend groeit. En zelfs harder dan in andere provincies in Nederland. Drie Midden-Limburgse expertise centra op het gebied van overgewicht, obesitas en eetstoornissen hebben de handen in elkaar geslagen om deze ontwikkeling tegen te gaan.

 

In het kader van deze samenwerking organiseren we op dinsdag 3 oktober van 17.30-19.00 uur een actieve lezing, waarin aandacht is voor hoe we greep houden op ons eetgedrag binnen een omgeving die veel voedselverleidingen kent. Er wordt ingegaan op de psychologie achter eetgedrag; de patronen in de mens en de invloed van de omgeving daarop.

 

De lezing wordt verzorgd door:

Petra Wiermans, klinisch psycholoog / psychotherapeut van Co-eur,

Lucia de Reijer, (voormalig) orthopedagoog van het obesitascentrum van het Laurentius ziekenhuis en behandelcoördinator van KEC de Donderberg.

Anouck Voncken, systeemtherapeut van KEC De Donderberg en de Mutsaersstichting

 

Aanmelden

U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze lezing. Bij interesse kunt u zich tot 26 september 2017 aanmelden middels het aanmeldfomulier.

 

Op 3 oktober zijn vanaf 17.00 uur de deuren voor u geopend bij Kec De Donderberg (Kasteel Hillenraedtstraat 36 te Roermond). Voor een broodje vooraf wordt gezorgd.

 

Datum en tijd

dinsdag 3 oktober 2017

17:30 uur - 19:00 uur

 

Locatie

Kennis- en Expertisecentrum de Donderberg
Kasteel Hillenraedtstraat 36
6043HK Roermond